Sinds 1978 bestaat ons bedrijf, eerst als hoveniersbedrijf niet veel later ook als een van de eerste Nederlandse wijngaarden, 1981 werd de 1e wijn gemaakt. In 1990 zijn wij op de huidige 3,8 ha gestart met het planten van rond de  12.000 druivenstokken in ca 400 verschillende rassen. Wij verbouwen de stokken op de dubbel guyot methode, op dubbel gordijn, (Geneva double curtain) en de tafeldruiven als lier systeem.

Domein de vier ambachten is niet alleen wijngaard maar ook proeftuin voor wijnbouw!

Tevens staan er op het terrein rond de 350 hoogstam appelbomen meer dan 100 rassen speciaal voor appelwijn en cider productie.

In een goed jaar worden er ca 12.000 flessen wijn en ca 10.000 flessen cider geproduceerd.

 

Naast de appels staan er een tiental peren rassen , verschillende oude pruimenrassen, kersen en vele kleinfruit struiken. We hebben vanaf 2020 een pluktuin/ moestuin/ fruittuin aangeplant met heel veel fruitsoorten waar onze bezoekers tijdens hun bezoek of na een heerlijke overnachting wat rijp vers fruit kunnen plukken.

Tevens is er een blote voeten /natuurpad, waar je echt terug kunt gaan naar je "roots". Lopen over gras, zand, grind, houtsnippers, klinkers, klei, houtschijven, balken, door een klein moeras en bamboebosje, over bruggetjes en boomstammen. Langs planten met allerlei kenmerken, met zachte bladeren, met lekkere geuren en smaken. Leuk voor kinderen, leerzaam voor volwassenen. 

Rondom ons terras staan meerdere grote vijgenbomen, van de vruchten wordt jam, chutney en vijgenmosterd gemaakt, we hebben over de 50 rassen staan. Verder vind u er citroenen, sinaasappels, pompelmoezen, mandarijnen, olijven, palmen, oleanders, laurierbomen en vele andere subtropische planten.

U waant zich aan de Franse Riviéra, aan het Lago die Garda of aan de Costa del Sol.

 

Een aantal van onze projecten zoals het Slaapdomein, de fruitpluktuin en het blote voeten /natuurpad werden mede mogelijk gemaakt door de Landschapstafel Voorne-Putten, de provincie Zuid-Holland, door een financiële bijdrage van ExxonMobil en verschillende andere sponsoren,